Smykker med rav fra Litauen

Rav ble allerede brukt i perioden som betegnes som steinalderen. Allerede på den tiden var det populært med ravsmykker. Dette materialet brukes fremdeles i smykker over hele verden. Rav er i utgangspunktet harpiks som er forsteinet. I Nord-Europa er det vanlig å finne rav i nærheten av Østersjøen.

I den senere tid har det blitt funnet mye rav i Litauen. Det antas derfor at den raven som har blitt funnet i Norge, har blitt medbrakt av mennesker. Dette kan være i form av gaver eller handel. Det var vanlig å bruke rav i forbindelse med handel på den tiden. Allerede da var det vanlig at rav kom til Norge i form av smykker.

Rav i unike fasonger og farger

Rav kom til Norge i både ovale og runde fasonger. Dette var et materiale som raskt ble populært i form av smykker. Rav ble medbrakt til Norge som ferdige smykker. Derimot har rav også blitt bearbeidet i Norge. Det var ikke alltid like enkelt å se at det er rav. Det ble derfor brukt tid på både vask og sliping.

Arkeologer har funnet rav i Trøndelag, Nord-Norge og på Vestlandet. Det var vanlig med rav utformet som dyremotiv. Det ble laget hull i steinen. Dette for at den skulle kunne brukes som anheng på smykker. Siden den gang har rav blitt stadig mer populært i Norge. Dette er en av grunnene til at ravsmykker er mer synlig i dag.

Unike ravsmykker i flotte design

Ravsmykker har blitt brukt i utallige år i Norge og resten av Europa. Baltisk rav er i utgangspunktet harpiks som har blitt herdet i millioner av år. Det tar derfor lang tid før rav er klart for bruk i smykker. Hvert enkelt ravsmykke er derfor unikt og verdifullt. Det er derfor viktig å sette pris på et ravsmykke i dag.

Ettersom rav er naturlig er det ikke alltid at farge og utseende er likt. Du får derfor rav i mange varianter. Du bør derfor bruke tid på å finne et ravsmykke som du liker personlig. Smykkedesignere bruker lang tid på å tilpasse hver enkelt ravstein til smykker. Du vil kunne se unike mønster inni hver av smykkesteinene.

Ravsmykker som passer din personlighet

De ulike ravsmykkene er unikt utformet til smykker. Du kan derfor være sikker på at du finner et ravsmykke som du liker. Dette er et smykke som har blitt utformet i over millioner av år. Det er derfor viktig å sette pris på ravsmykket som du har fått tak i. En smykkedesigner bruker lang tid på å tilpasse smykkesteinen.

Ravsmykkene kan brukes som enkle smykker. I slike smykker beholdes en del av det enkle og naturlige designet. Dette er stein som gjerne har et boret hull. Dette for at steinen skal kunne brukes som anheng. Du kan derimot også få rav som er tilpasset både gull og sølv. Dette er ravsmykker som er mer elegant i designet.

Ravsmykker er stadig trendy

Dagens ravsmykker er tilpasset nåtidens motebilde. Du får derfor raskt tilgang til et ravsmykke som passer din stil. Velg blant utallige design og farger i dag. Du får matchende ørepynt, armbånd og halskjeder med rav.

Legg igjen en kommentar